Brandpreventie

 

Brandpreventie en brandbeveiliging

Brandpreventie is van levensbelang. Brand is een van de ergste dingen die je kunnen overkomen, zowel particulier als zakelijk. Als doorgewinterde brandweerman en instructeur kan directeur Mark Hommersen u als geen ander adviseren over brandpreventie en brandbestrijding. In de Safety Shop kunt u blusmiddelen bestellen, maar ook EHBO-koffers, blusdekens en noodverlichting. Zo doen wij er alles aan om u en uw omgeving te beschermen tegen gevaarlijk hete situaties.

Controle en onderhoud voor brandpreventie

In Nederland is bij wet geregeld hoe we om moeten gaan met brandveiligheid. In ieder geval als het gaat om de openbare ruimte en al helemaal als er veel personeel bij betrokken is. Wij komen graag bij u langs om de situatie ter plaatse te beoordelen. Zo kunnen we een advies op maat maken voor uw situatie. Hier staat dan in hoeveel en waar er brandblussers zouden moeten zijn, maar ook of en waar er rook- en koolmonoxidemelders moeten komen en wat er verder nog van belang is. Heeft u bijvoorbeeld een vluchtplan opgesteld? Naast de frequentie en aanwezigheid van blusmiddelen, zijn er ook eisen aan controle en onderhoud ervan. Zo moeten draagbare brandblusmiddelen in Nederland  volgens de wet elke jaar worden gekeurd, terwijl brandblushaspels elk twee jaar moeten worden gekeurd.

Misschien wilt u uw blusmiddelen elk jaar laten controleren. Als u ze nodig hebt is het tenslotte zaak dat ze gegarandeerd goed werken.

Brandwachten voor evenementen

U moet er niet aan denken dat er brand ontstaat tijdens uw evenement of een andere gelegenheid waarbij veel mensen aanwezig zijn. Hommersen Safety & Onderhoud zorgt voor brandwachten voor uw evenement. Een brandwacht houdt zich bezig met brandpreventie, vergunningen en een veilige omgeving. Daarnaast is hij deskundig wanneer er wél brand of een calamiteit mocht ontstaan. Wel zo’n veilig gevoel en een goed signaal naar uw bezoekers, personeel en de omgeving.